top of page
Vyhledat

Zachraňte Filmovou laboratoř České televize !!!

Koncem měsíce června 2022 se k nám dostala velmi překvapivá a nečekaná zpráva, že vedení České televize ruší Filmové laboratoře ČT k 31. 7. 2022. Asociace českých kameramanů napsala otevřený dopis generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi, kde ho vyzývá a by Česká televize upustila od tohoto rozhodnutí, neboť jde o nezvratný krok, kterým se neuspoří dostatek peněz, ani nezaujme politiky ke zvýšení koncesionářských poplatků, ale který již nebude možné navrátit zpět.



Došlo ke spojení profesních asociací ARAS, AČK, ČFTA, AFS, FITES, OAZA a filmových škol FAMU a FAMO, kteří napsali stížnost Radě pro Českou levevizi.

Byla dolmuvena pracovní schůzka s vedením České televize, která se uskutečnila dne 11.7. 2022 a z níž Vám posíláme zápis. Zrušení filmových laboratoří se sice podařilo odložit, ale je nutné napnout síly a zabezpečit chod filmových laboratoří ČT tak, aby už nemohlo docházet k podobným překlavpením. Předkládáme zápis z této schůzky vedení České televize, filmových škol a profesních asociací:

zapis-z-jednani-v-ct-11-7-2022
.pdf
Download PDF • 56KB

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page