top of page
Vyhledat

Fites Party tentokrát ve znamení „Evropský film v Evropě“ a křtu knihy o digitalizaci

FITES PARTY již tradiční společenské setkání při příležitosti Mezinárodního filmového festivalu v Karlových, tradičně na terase hotelu Thermal skrásným výhledem a tentokrát i s trochou deště.

Tentokrát jsme našim pozvaným hostům, českým i zahraničním, předložili téma k vínku „Evropský film v Evropě“. Překvapením pro hosty, poctěním pro nás hostitele, se stala událost. Pokřtěná sklenkou šampaňského nakladatelem Vojtěchem Hyťhou, se vydala do světa nová kniha, důležitá pro filmaře všech oborů, s názvem „ŽIVÝ FILM – digitalizace filmu metodou DRA“, kolektivu autorů pod vedením prof. Jaromíra Šofra a prof. Marka Jíchy.

Fites party, navštívilo mnoho hostů, odhadujeme ke stovce. Byly mezi nimi i významné osobnosti jako pan režisér Ivan Passer, paní Dr. Eva Zaoralová a také mnoho milých hostů ze zahraničí. Mimo jiné Renzo Fegatteli filmový publicista z Itálie, Angelle Silvasi-Livache z Paříže, scénárista Alex Bakker z Amsterdamu, Liana Ruokyte-Jonsson z Litevského filmového centra, z New Port Festival v USA Gregg Schwek, z Ruska novinářka Galina Dotschenko, Joachim Fuchs ze Stuttgartu. Přivítali jsme také řadu našich domácích kolegů, mrzi nimi nechyběli například Saša Gedeon, Richard Němec, Václav a Věra Šaškovi, Irena Pavlásková, Jan Maxa, Zuzana Kopečková, Jan Bernard, Aleš Danielis…čerství absolventi FAMU jako Alžběta Janáčková, z novinářů potom Mirka Spáčilová, Jiří Borovička, Tomáš Pilát, Agata Pilátová , Helena Hejčová a další.

Text: Jana Tomsová, Foto: Petr Makovička, Marek Jícha

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

© 2022 Český filmový a televizní svaz  FITES z.s. I Česko I  

Výroba  internetových stránek www.fullhouse.cz s.r.o.

Český filmový a televizní svaz  FITES z.s.  zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).    

bottom of page