top of page
Vyhledat

SLAVNOSTNÍ UDÍLEN CEN TRILOBIT 2023

Ceny TRILOBIT udílené Českým filmovým a televizním svazem FITES za mimořádná audiovizuální díla budou vyhlášeny 21. ledna 2023. Slavnostní ceremoniál 36. ročníku předávání cen TRILOBIT se uskuteční opět jako loni v Dolních Břežanech, tentokrát v moderním areálu tamější sportovní haly.


Ceremoniál bude streamován na webu ČT, a to od 19.00 hodin.


Akce se koná pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Mgr. Petry Peckové.

Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.


Ceny uděluje a vyhlašuje Český filmový a televizní svaz FITES, z. s., za podpory obce Dolní Břežany a za přispění subjektů podporujících audiovizuální tvorbu. O udělení cen rozhoduje porota, kterou jmenuje Výkonný výbor FITES.



K aktuální činnosti Českého filmového a televizního svazu FITES a cenám TRILOBIT se vyjádřil režisér a předseda FITES Mgr. Jaroslav Černý:


„Koncem roku 2020 jsem byl zvolen předsedou Českého filmového a televizního svazu FITES.

S vědomím, že jde o nezáviděníhodnou roli, která bude nejen časově náročná, ale zejména zodpovědná. Členové FITESU se samozřejmostí počítají s tím, že vydáváme časopis SYNCHRON, pořádáme ČTVRTLETNÍKY, spolupořádáme předávání dabingových cen Františka Filipovského v Přelouči a rovněž organizujeme vyhlášení prestižních audiovizuálních cen TRILOBIT.

Předávání cen TRILOBIT jsme dlouhodobě pořádali ve spolupráci s městem Beroun, které bylo naším spolehlivým partnerem. V loňském roce jsme však k vyhlášení tradičních audiovizuálních cen zvolili prostředí, které ztělesňuje souznění fantazie audiovizuálních tvůrců s pokrokem současné špičkové vědy – tedy výzkumného centra ELI Beamlines v Dolních Břežanech. A Dolním Břežanům jsme zůstali věrni i letos, jen z organizačních důvodů se udílení odehraje v tamější nové supermoderní sportovní hale.“


TISKOVÁ ZPRÁVA:

TZ1_TRILOBIT_2023_final
.docx
Download DOCX • 37KB

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page