top of page
Vyhledat

Uzávěrka stipendijního programu DOK.Incubator pro české dokumenty se blíží

DOK.Incubator nabízí českým filmařům celoroční individuální koučink pod vedením evropských filmových profesionálů. V rámci programu, který se přizpůsobuje potřebám jednotlivých projektů, se dokumentaristé a producenti mohou účastnit workshopu v Třešti (2. – 7. května 2016), pozvat lektory k sobě do střižny na následné konzultace a cestovat se svým filmem na festivaly DOK Leipzig a IDFA. V Leipzigu proběhnou schůzky s ředitelkou festivalu Leenou Pasanen, vedoucí industry oddělení Brigid O’Shea a další konzultace. V rámci IDFA, největšího dokumentárního festivalu v Evropě, se dokumentaristé zúčastní tréninkového programu IDFAcademy, kde se setkají s dalšími osmdesáti filmaři a mohou navštívit panelové diskuze a masterclasses.

Díky konzultacím se zahraničními filmovými profesionály a účastníky získají stipendisté zpětnou vazbu v různých fázích projektu a kontakty usnadňující mezinárodní koprodukci. Kromě intenzivní práce na dramaturgii, strategii financování a distribuce je cílem programu propojit české dokumentaristy s producenty, režiséry a střihači z celé Evropy.

Stipendia DOK.Incubatoru pokrývají veškeré konzultace lektorů, akreditaci na festivaly DOK Leipzig a IDFA a přispívají na ubytování a cestovní náklady účastníků. Workshopy a konzultace probíhají v angličtině.

Uzávěrka pro projekty v průběhu natáčení či v postprodukci je 30. března 2016. Více informací a přihláška, jejíž součástí je i natočený materiál, naleznete zde.


DOK.Incubator_foto3

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page