top of page
Vyhledat

Filmaři žádají na premiérovi a vládě odvolání generálního ředitele NFA

Úřad vlády 11. ledna 2016 převzal požadavek renomovaných filmařů na odvolání PhDr. Michala Breganta z postu generálního ředitele Národního filmového archivu. Filmaři se obrátili na premiéra, vládu a občany s dopisem, kde se mj. praví, že NFA pod vedením PhDr. Michala Breganta v důsledku svých rozhodnutí poškozuje umělecká filmová díla tím, že je distribuuje v českých a zřejmě i zahraničních kinodistribucích v primitivně digitalizované formě, která je zcela nepřijatelná pro jejich autory.

„Připojuji svůj podpis jako naléhavý apel ku podpoře iniciativy českých profesních kolegů se zájmem, aby odpovědné státní orgány nepřipustily uskutečnění shora nastíněné hrozby a zasáhly, a to i korekcemi v oblasti personální.“, připsal pod dopis Miloš Forman z Warren v Conecticut.

Dopis premiérovi podepsali: Jiří Menzel, Ivan Passer, Vojtěch Jasný, Juraj Jakubisko, Ivan Šlapeta, Jiří Svoboda, Karel Kochman, Hynek Bočan, Martin Vadas, Alois Fišárek, Antonín Weiser, Juraj Herz, Bohdan Sláma, Stanislav Milota, Drahomíra Vihanová, Jiří Krejčík ml., Zuzana Zemanová, Dalibor Lipský, Jan Hřebejk


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page